Cykel sponsorer

Cykling är en kul och spännande sport att följa. Som tur är finns det många som hjälper till att hålla sporten igång. Tänk på alla cykellopp som går av stapeln varje år! Men visste du att det inte bara är cyklisterna som gör loppen möjliga? Det finns massa företag som sponsrar och ser till att allt funkar som det ska. Idag ska vi prata om vilka som hjälper till att sponsra cykelsporten

Alla möjliga sponsorer

I cykelvärlden finns det massor av företag som gillar att sponsra. Många av dem gör cykelgrejer, som cyklar och kläder, och vill visa upp sina saker för fansen. Märken som Specialized och Shimano är några exempel. Men det är inte bara cykelföretag som är med och sponsrar. Nej, här hittar vi allt från telefonbolag till energidrycker och banker. De tycker att det är ett bra sätt att visa upp sig för alla cykelfans.

Några exempel på stora sponsorer 

Continental
Skoda
Redbull

Spelbolagen som sponsrar

Spelbolag som sponsrar cykelrace är också vanligt. Eftersom det är extremt många som tittar på Cykel och det även går att betta så är detta en bra kanal för dessa bolag. Till exempel har det franska spelbolaget FDJ varit en stor sponsor för Tour de France. Det här är lite kontroversiellt, för vissa tycker inte att spelbolag ska blandas in i sport. Men, de bidrar med mycket pengar och hjälper till så att vi kan fortsätta njuta av våra favoritlopp.

Här i Sverige var Svenska spel med och sponsrade ecyckling där användare kopplar upp sig på digitalplattformar som Zwift och tränar och tävlar där. Spännande att se om några mer svenska spelbolag börjar sponsra ecyckling.

Framtidens cykels sponsorer

Cykelsporten fortsätter att växa och det dyker upp allt fler sponsorer från olika håll. Det är inte bara de gamla vanliga företagen längre. Nu börjar även tech-företag och de som bryr sig om miljön att sponsra. Det är riktigt bra, för cykling är ju både hälsosamt och bra för planeten!

Damcyklingen blir också allt större, vilket är super! Det betyder att fler och fler får upp ögonen för sporten, och det kommer mer pengar och fler sponsorer. Världen blir allt mer global, och cykling är inget undantag. Det här gör att ännu fler företag från olika länder vill vara med och sponsra.